• Šentviška planota
  • Šentviška planota
  • Šentviška planota
  • Šentviška planota
  • Šentviška planota
Napisano 21 Oktober 2012, 13.58
otvoritev-večnamenskega-objektaBivša mlekarna na Prapetnem Brdu ni več tista stara mlekarna, kot smo jo poznali včasih, saj je zdaj to nov in prenovljen...
Napisano 15 Oktober 2012, 13.56
planotarski-žur-v-planiciNavijači smučarskega skakalca Jake Hvale smo se včeraj odpravili na državno prvenstvo v Planico, kjer smo pod prenovljenima...

Na kratko o Šentviški planoti

Plecnikova_cerkev_na_Ponikvah
Šentviška planota je prostrana predalpska planota, ki leži med Baško grapo, dolino Idrijce in Cerkljanskim. Posejana je s številnimi skrbno obdelanimi travniki, gozdovi in pobočji, ki padajo v dolino, ter z značilnimi kraškimi oblikami, ki dajejo pokrajini prav poseben pečat.
Prelepa_narava
Osrednji del je prepreden z asfaltiranimi in makadamskimi cestami, po travnikih in gozdovih pa so speljane steze. Planota ponuja številne možnosti za rekreacijo in oddih, predvsem kolesarjenje, pohodništvo in izletništvo, v zimskih mesecih pa tudi smučanje.
Jozetov_zapravljivcek_in_kolesarji
Območje ima bogato zgodovino in veliko naravnih, kulturnih, etnoloških in drugih zanimivosti. Med večje kraje spadajo Ponikve, Pečine, Prapetno Brdo in Šentviška Gora. Tukaj delujejo tudi številna društva, ki skozi vse leto skrbijo za živahno družabno življenje domačinov in obiskovalcev. 

Prihajajoči dogodki

Ni dogodkov

Po čem je znana Šentviška planota?

Po uspehih smučarskega skakalca Jake Hvale. - 45.5%
Po glasbenem festivalu GorA RockA. - 18.2%
Po prireditvi Pozdrav jeseni. - 36.4%
Po Plečnikovi cerkvi na Ponikvah. - 0%

Skupaj glasov: 11
Pecine2
KS Pečine
Ponikve2
KS Ponikve
SentviskaGora2
KS Šentviška Gora