Pozdrav jeseni – Kolesarjenje po Šentviški planoti

Prireditev, ki jo organizira Turistično društvo Šentviška planota, poteka že vrsto let in je namenjena športu, zabavi, druženju in spoznavanju Planote. Poteka zadnjo nedeljo v avgustu in je sestavljena iz dveh delov. 

TD_planota_kolesarjenje
Prvi del je namenjen kolesarjenju po Šentviški planoti. Proga maratona, ki je dolga 30 km in vodi skozi vsa večja naselja na Planoti, poteka po asfaltnih, makadamskih in kolovoznih poteh ter se razteza med 600 in 800 metri nadmorske višine, primerna pa je tudi za vožnjo z gorskimi kolesi. Tekmovalci se že pri prijavnem pultu opredelijo, za katero vas oziroma kraj bodo kolesarili, potegujejo pa se za prehodni pokal Šentviške planote. Kolesarji v organizirani skupini prevozijo celotno progo kolesarskega maratona, na štirih kontrolnih točkah pa morajo pridobiti ustrezen kontrolni žig. Upoštevati morajo cestno-prometne predpise, saj vožnja ni tekmovalnega značaja. 

pozdrav2
V drugem delu prireditve se tekmovalci posameznih krajev preizkušajo še v zanimivih zabavnih igrah, kot so odbojka na mivki, vlečenje vrvi, strel na gol, skupaj gradimo turistično društvo, tek na smučeh itd. 

pozdrav3
Ob zaključku športnega dela organizatorji prireditve seštejejo točke iz posameznih iger in kolesarjenja. Kraj, ki zbere največje število točk, postane zmagovalec, za dosežene uspehe pa poleg bogatih praktičnih nagrad prejme tudi prehodni pokal Turističnega društva Šentviška planota. 

Na prireditvi je vsako leto prijavljenih več krajev s Šentviške planote in iz širše okolice. Tako je bilo leta 2008 na prireditvi z ekipami zastopanih že kar 12 krajev. 

Vabljeni vsi, ki si želite sproščenega vzdušja in zabave v prelepih krajih na Šentviški planoti.

pozdrav4 

Dodatne informacije

Turistično društvo Šentviška planota
Pečine 30/b
5283 Slap ob Idrijci
tdsentviskaplanota@gmail.com

PREDSEDNIK: Aleš Poljak, GSM: 041 689 935
TAJNICA: Dragica Lapanja, GSM: 031 293 458
BLAGAJNIK: Milena Pirih, GSM: 041 214 932
 
Najava skupin za vodenje po Šentviški planoti:
LTO SOTOČJE
Petra Skalarja 4
5220    Tolmin
Tel.: 05 38 00 480
Faks: 05 38 00 483
E-pošta: info@lto-sotocje.si
Vodiči z licenco: Karla Kofol, Teja Kranjc, Darja Pirih