Športno društvo Šentviška Gora

grb_atilaŠportno društvo Šentviška Gora je s svojim delovanjem pričelo marca 1998, saj je takrat potekal ustanovni občni zbor in bil sprejet tudi prvi statut društva. Športno društvo smo v začetku sestavljali predvsem člani malonogometnega kluba Atila, pozneje pa so se nam pridružili še drugi člani, ki so spoznali, da brez rekreacije pač ne gre. Mnogim se poraja vprašanje, od kod ime tega kluba, ki deluje v okviru ŠD Šentviška Gora. Po ustnem izročilu in zapisu v zborniku Šentviške planote naj bi bil hunski poglavar Atila pokopan v zlati krsti prav na Šentviški planoti, natančneje na Prapetnem Brdu.

Prvi izvoljen predsednik je postal Jernej Kenda, ki je društvo vodil kar osem let. Štiri leta pozneje smo na občnem zboru za predsednika izvolili Mitjo Kranjca, leta 2007 pa je dveletni mandat predsedovanja prevzel Gregor Lapanja. Trenutno društvu predseduje Damjan Drole. Športno društvo nadaljuje planotarsko tradicijo športnih aktivnosti, obenem pa pomaga pod svoje okrilje privabljati vse športa in predvsem rekreacije željne ljudi. Trenutno šteje 52 članov in članic.

Druži nas predvsem veselje do športa, vsi člani pa smo med seboj res dobri prijatelji, saj noben rojstni dan, poroka ali pa rojstvo otroka ne mine brez drugih članov društva.

ŠD Šentviška Gora se lahko pohvali s kar nekaj uspešnimi športnimi in kulturnimi prireditvami, ki jih organizira, so pa tovrstne prireditve tudi glavni vir financiranja samega društva. Pri organizaciji tovrstnih prireditev seveda sodelujemo vsi člani in prav vsak prispeva svoj delež po svojih najboljših močeh in zmožnostih.

Projekti ŠD Šentviška Gora

Društvo s krajevno skupnostjo Šentviška Gora sodeluje pri različnih projektih. Tako so v preteklosti skupaj že izpeljali nekatere projekte, med katerimi je potrebno omeniti:

  • obnovo igrišča na Šentviški Gori (pri tem projektu nam je poleg KS Šentviška Gora, ki je bila nosilec projekta, pomagala tudi Fundacija za šport RS, saj smo bili uspešni na njihovem razpisu);
  • izgradnjo večnamenskega igrišča na Prapetnem Brdu (ta projekt je bil v celoti, tako finančno kot izvedbeno, v izvedbi ŠD Šentviška Gora in je trajal od leta 1998 do otvoritve leta 2002);
  • obnovo telovadnice na Šentviški Gori (pri tem projektu je sredstva zagotovila KS Šentviška Gora, ŠD pa je svoj del prispevalo s prostovoljnim delom svojih članov);
  • izgradnjo vaškega jedra na Šentviški Gori in prenovo stare mlekarne v večnamenski objekt na Prapetnem Brdu (pri tem projektu je sredstva prav tako zagotovila KS Šentviška Gora, ŠD pa je tudi tukaj nekaj malega prispevalo s prostovoljnim delom svojih članov).
     

2

Športno društvo na turnirjih

V okviru ŠD Šentviška Gora deluje Klub malega nogometa Atila, ki se vsako leto udeleži približno 5 do 10 turnirjev po celotni Severni Primorski. Na njihov uspeh vplivajo različni dejavniki, kot so lunine mene, zračni pritisk in vlažnost zraka. Zaradi teh dejavnikov smo velikokrat turnir zapustili praznih rok, nekajkrat pa smo se uvrstili dokaj visoko. Dokaz za to so številni pokali, ki krasijo objekt PUB PUOBOW na klubskem igrišču na Prapetnem Brdu.

Dodatne informacije

Rezervacija igrišča in piknik prostora na Prapetnem Brdu
Pri ŠD Šentviška Gora lahko najamete tudi večnamensko igrišče za praznovanje rojstnodnevnih zabav, obletnic, zaključkov šole ipd. Na igrišču lahko igrate nogomet, odbojko, badminton in košarko. Športne rekvizite vam zagotovi društvo. Igrišče je opremljeno tudi z otroškimi igrali, tako da tudi najmlajšim ne bo dolgčas. Poleg igrišča je prireditveni prostor z urejenimi sanitarijami, tekočo pitno vodo in elektriko.

Kontaktni podatki:
Damjan Drole, GSM: 040 683 569 (delovanje društva, nogometni turnirji in rezervacija igrišča)
Jernej Kenda, GSM: 041 498 172 (prireditve)

Galerija slik