Nedelja, 21 Oktober 2012 13:58

Otvoritev večnamenskega objekta

Bivša mlekarna na Prapetnem Brdu ni več tista stara mlekarna, kot smo jo poznali včasih, saj je zdaj to nov in prenovljen večnamenski objekt, ki je na današnji prireditvi zasijal v vsem svojem sijaju.  


Lepo vreme je danes na otvoritev privabilo veliko število ljudi, ki so bili v polnem pričakovanju prvega ogleda prenovljenega objekta. Otvoritev se je pričela s kulturnim programom, ki so ga popestrili ŽPS Žarek, otroci iz PŠ Šentviška Gora, MPZ Ivan Laharnar in folklorno društvo Ivan Laharnar. 

Folklornikom je pri plesu priskočil na pomoč tudi župan Občine Tolmin Uroš Brežan, ki je pozneje s predsednikom KS Šentviška Gora Gregorjem Lapanjo opravil še formalni del in slovesno odprl objekt. 

Večnamenski objekt ima zdaj prenovljeno tudi pritličje, v katerem je točilnica in televizija in je namenjeno predvsem druženju mladine. Prvo nadstropje pa bo poleg sestankov in raznih dogodkov pozneje namenjeno tudi oddajanju turistom. Tako je Planota še razširila svojo turistično ponudbo in obogatila dogajanje na družabnem področju.

Še enkrat se v imenu KS Šentviška Gora, ŠD Šentviška Gora in vseh ostalih Planotarjev zahvaljujemo vsem, ki so na kakršenkoli način pomagali pri obnovi objekta. Še zlasti pa gre zahvala Občini Tolmin, gradbenemu podjetju SGP Zidgrad iz Idrija d.d in podjetju BIRO PROSTOR d.o.o iz Tolmina. 

M. K.

Foto: Bruno Sotenšek - Soto

Več iz te kategorije: « Planotarski žur v Planici